Sunday, November 11, 2007

Syukur Berada Dalam Gelombang Kuning

Alhamdulillah program berjalan dengan lancar. Walaupun kami terkena bahan kimia daripadaair asid yang dipancut oleh FRU ke arah pagar Masjid Jamek pada kira2 220pm, semangat juang tetap utuh dan tidak luntur.

Perhimpunan ini aman dan akan terus aman jika FRU tidak menembak kami. Malah ia sememangnyaaman, tiada rusuhan dan kekacauan. Apa yang berlaku hanyalah kami ditembak dengan air asid, ditembak dengan bom asap pemedih mata, dikejar polis, dan ada di antara kami ditangkap.

Bukankah ia masih aman. Kami tidak bakar atau merusuh. Entahlah, kalau selepas ini ada berita kami membakar, tetapi rasanya tidak kerana Allah menyelamatkan kami daripada fitnah itu dengan hujan yang sangat lebat.Alhamdulillah, banyak bantuan yang Allah kurniakan kepada kami ketika perhimpunan ini. Antaranya air yang didatangkan dari langit dan bumi. Iaitu air hujan dan air drp paip yang pecah.


Air dan garam adalah penyelamat anda jika terkena tembakan FRU.Saksikan sendiri apa yang sempat dirakan oleh aljazeera. Hakikatnya, apa yang berlaku petang tadi adalah suatu sejarah yang lebih besar dan hebat drp apa yang dpt dilihat di sini.

Syukur saya sempat berada di tengah2 gelombang kuning ini.

http://www.youtube.com/watch?v=BzqSddWkxGs&NR=1

No comments:

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...