Thursday, March 08, 2012

Hanya Untuk Wanita...Lelaki Boleh Gak



Salam keayuan buat semua (termasuk ler lelaki)

Tahniah buat wanita-wanita semua!
8 Mac setiap tahun ialah hari utk wanita2 semua. Betapa dunia mengiktiraf hebatnya seorg wanita. Sehingga ade hari sambutan utk wanita. Tadi masa AA main badminton kat MBA, ade bunga api banyak-banyak kt langit. Mungkin sebab sambutan hari wanita kot. Hehehehe ^^


Kata pepatah, tangan yang menghayun buaian mampu menggegarkan dunia. Hebat kan? Mak korang sangat hebat sebab lahirkan korang dan tengokla diri korang sekarang. Boleh surf internet & baca blog. Hihi.

Dalam anugerah Oscar pun, ade title "Iron Lady". Hebat tuh sampai boleh jadi iron. Panas panas.

Dalam agama Islam pun, taraf wanita diangkat. Kalo zaman dulu, wanita dijadikan sebagai alat pemuas nafsu jantan tak berguna (ops...terlebih-lebih plak), Islam datang memuliakan wanita dengan mensyaratkan sebuah perkahwinan. Soooooo sweeeetttttt ^^


Tapi sekarang? Ramai wanita-wanita di luar sane (bukan korang ler) menjatuhkan maruah sendiri dgn melacurkan diri. Sampai ade yg bg alasan semata2 nak mencari rejeki. Alahai kakak oi.....buat karipap pon boleh kalo nk mencari rejeki.

Jadi, nasihat AA utk diri sendiri n korang juga....jadilah wanita yg baik2. Jangan jatuhkan maruah sendiri (pandai2 ler nak hidup) sampai org lelaki buat kite macam sampah atau kucing kurap.

Buat lelaki yg hensem lagi bergaya, korang jagalah wanita korang elok2. Wanita ni drp tulang rusuk korang jugak. Kalo korang ikutkn segala kemahuan diorg (atau biarkan)...makin bengkok ler jadi nye. Kalo korang lawan, patah ler ia. Jadi jaga elok2 tau...

2 comments:

Woofer Storm said...

semoga perempuan yang ada semuanya baik2 belaka..semoga tiada perempuan yang terluka hati dengan insan yang bernama lelaki..

#slmt mlm..

MissRuby said...

wooferstorm: semoga tiada juga lelaki yg berduka krn wanita....tp tanda duka, apalah sangat warna kehidupan kan? (i love kedukaan!)^^ nite

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...