Thursday, September 10, 2009

Padang itu Saksi Kita


sorry.gambar hiasan je.x teringat plak nak ambil gambar padang MPK

09/09/09

the beautiful date.
i like to memoir dis date..with my blind date.

dis is my 1st day.
iftar there.
although sampai a bit late. Orang dah berbuka puasa waktu tu.
I break my fasting in car, with agar2 yg sape punya ntah, dlm kereta hajaq.

"Ada 2 benda yg sy suka kat pahang ni. selain drp tu, sy x suka." said Hajaq. Sorry org2 Pahang, dis is the sincere words..we r not hypocrite one..=)

"Suka sbb ada IIUM (of course taman ilmu n budi, tempat tadahan ilmu) and iftar kat padang MPK (dekat masjid negeri)"
Betul3x.

Seingat saya, selama sy bernafas, IFTAR RAMAI2 DI PADANG BERSAMA RAKYAT KUANTAN hanya available di Pahang shj.

Negeri len, xde kot.

Hopefully mane2 exco negeri yg terbaca blog ni, boleh take note, n provide di negeri masing2.

Padang itu saksi kita

Kembali kpd tajuk entri kali ini.
Padang MPK itu menjadi saksi ukhuwwah kita makin bertaut. Walaupun cik Fish xde.
Tp ada khai, hajaq, tiq, usu n ateh.

Padang MPK itu menjadi saksi bahawa kita semua mahu menjadi hambaNya yg taat, dengan berzuhud dlm berbuka puasa.

Namun

Padang MPK itu juga menjadi saksi
Couple2 yg tiada ikatan yg dibenarkan Islam berbuka berdua2an.
Lelaki dan perempuan yg berkawan melampau batasan berbuka beramai2.
Manusia2 yg hanya datang utk berbuka puasa semata2, diragui sembahyang maghrib, isyak n terawih atau tidak.
Lelaki2 yg tinggi hormon testosterone nye mengorat gadis2 manis.

Padang itu menjadi SAKSI segala2nya.

p/s: nak berbuka atas air pantai plak

~Anjeruby~

7 comments:

zati_nadia said...

Mabruk ya IIUM Kuantanese..atas iftar @ padang nya..^__^

Tak silap... @ kelantan pon sokmo wat iftar jama'ie nih..

p/s: Sama2 amik manfaat atas any "suggestion"..sama2 beramal..di mana jer berada..;)

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad said...

salam.tak sangka negeri pahang ade buat iftar berbuke dipadang camtu. InsyaAllah mge negeri lain mencontohinya.

Berbuka beramai2 dipadang yg luas, teringat ana akan satu hari yg pasti iaitu hari kebangkitan dipadang masyar kelak. mge couple2 yg same2 berbuka diberi hidayah oleh Allah.Dasyatnya hari terbuke, padang itu juga saksi kita..

haajaq said...

anjeruby oit, itu bukan quote kata2 asal dh tu sebab dah ada pengubahsuaian, tak ori dah hehehe =p

fish~~ said...

menyukai juge berbuka di pdg..tp tak thn ngan open burning rite after org azan...ku ingat panas hingga ke petang..rupanya jerebu di padang mpk..huhu..~~

Hamasyie Alkarrar said...

ape la kamu ni fish..
enviromental hazard ka??
orang memanggil di petang itu tidak kemahuan..
Ini adalah angkara RADIX!

AnjeRuby a.k.a Kak Abell said...

ade org dapat syahid kubro...x,engapalah...nasib baikl dia kembali ke pangkal jalan, khai...

fish n chips said...

hehe...mugonyo terover excited membaca..sampai lupe nk tdo...

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...