Sunday, October 31, 2010

Rileks Aja..Okey?


Musim Exam
Stress?
Of course la kan...
Study last minute, study ad hoc, memang la akan stress.

Say no to stress, ok!
Nanti rambut gugur...macam org yg buat chemotherapy pula.

Cara nak elakkan stress:

1) Ada tasik tak kat kawasan anda? Boleh la petang2 pergi jalan2 kat tasik. Bagi makanan kat ikan. Kalau orang lain bagi roti, anda boleh bagi kurma kat ikan tu! Tentu bijak pandai ikan-ikan tu bila besar nanti.

lagi sodap kalo datang sini time hujan. boleh main hujan terus.




makanan khas utk anak2 ikan.

2) Pergilah mana2 tempat yang boleh memasak. Contoh: Johnny's.
Kan boleh memasak kat situ..siap boleh memancing lagi bende2 yang ade dalam periuk tu.


sorry, tinggal kulit je...


3) Makan ice cream. Banana split ke, ape ke..ikotla..janji ice cream!



Ok, itu sahaja setakat ni tips jika rasa malas nak study.
Yang penting, study smart, dan BERKAT mesti ada.

Minta ampun minta maaf pada mak ayah.
Guru-guru (sbb student kan suke ngumpat kat guru2)
Juga kawan2.


Peace suyah! Study rajin2, jangan duk ngadap blog n fb jer, okey?

p/s: special thanks to Hajarq & Pahcah!

1 comment:

cik EPAL said...

oh ais krim tu... lama tak makan aiskrim. hehe


betul2x kena mintak maaf kat guru. baru berkat =)

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...