Saturday, September 13, 2008

Ada apa dengan 8-12 September 2008

MINGGU NERAKA

Alhamdulillah...akhirnya, kami berjaya mengharungi onak dan duri sepanjang minggu lepas. Baiti kata, minggu tu, ialah MINGGU NERAKA. Betapa mencabarnya minggu tersebut, sampai Baiti berani berkata begitu...

8-12 SEPTEMBER 2008Mesti ingat tarikh ini. Mesti masukkan dalam diari/blog/hp tntg tarikh 'istimewa' ini.

Minggu yang berjaya membuatkan biological clock kami berubah... jika sebelum ini, pukul 12 sudah himpun daya (tidur), tp minggu ini telah menyebabkan, ada yang terpaksa himpun daya 3-4 pagi, kadang2, ada yang langsung menjadi burung hantu, mengadap laptop sepanjang malam.

Bukan fizikal sahaja yang didera, mental juga ditekan.

Minggu ini juga peperiksaan pertengahan semester. "Jika mahu A, tidak cukup dengan mambaca notes saya sahaja." Ujar Brother Said, lecturer kami yang mengajar MSN 2, blood disorders. Ini bemakna, kami terpaksa membelek buku black & hawks yang setebal 2+++ pages, seberat 1.5kg itu. DIPAKSA KAHWIN DENGAN BLACK & HAWKS - posted shoutout friendster ku.

Bukan itu sahaja, minggu itu juga ada seminar presentation....

Semua di package kan ke dalam minggu 8-12 september 2008.TUGAS SEORANG MANUSIA BERGELAR MAHASISWA

Tugas manusia ini, bukan sekadar berjuang di medan lecture hall, library atau di mana2 yang menunjukkan simbol pembelajaran. Manusia ini, jika diukur dengan murid sekolah rendah@ sekolah menengah, dia dibayangkan sebagai manusia intelek yang mempunyai idealism yang tersendiri.

berfikiran kreatif dan kritis.

Lantaran, manusia bergelar mahasiswa ini...adalah pemuda yang perlu kuat fizikalnya, mantap daya mentalnya dan bijak dalam memilih arus kehidupan.


konklusinya...
aku berterima kasih kepada MINGGU NERAKA (kesian dia...dinamakan sebegini), kerana mengajar aku bagaimana menguruskan masa dengan baik dan optima.

ini baru sahaja di step mahasiwa...bagaimana jika aku berada di tahap SENATOR nnt? mesti lagi sibuk...

Apepun, aku mahu pesan pada diriku.... JANGAN TINGGAL SOLAT TAHAJJUD...!!

No comments:

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...