Thursday, April 29, 2010

Bercakap Memang Senang

Salam buat pemilik jiwa-jiwa yang bersih dan suci =)

Mencari-cari peribahasa yang sesuai..

"Dasar lidah tidak bertulang" = mudah je menipu orang ---------> salah...bukan peribahasa ini yang saya cari!


Lans Koperal dalam wad



"Cakap tak serupa bikin" = cakap lain, buat lain. -------> dekat-dekat dah ni...

Erm, ape ye peribahasa untuk "cakap senang la, tapi nak buat, susah..."


mata yang dikorek

Kita selalu cakap..."berlapang dada"
Mudah je lidah mengatur bicara.
Tapi bila ia tiba realiti, susah nya mahu berlapang dada....

Sabar-sabar...


pegang paddle eye, macam nak menari dalam ball party plak =)


Ada terbaca dalam blog carefulness :

when people doubtly looked at you,
smile back and said
i believe i can,
just pray for the best for us.
thank you!

Senang ke nak senyum balik?

Senang mungkin, tapi kesan pada hati???

Oh..mesti berusaha sedaya upaya....untuk kembali senyum....=)

~Open Your Eyes~

3 comments:

ainshams said...

salam anje,
alang tgk gmbr ni, teros teringt ms alang rotation ophthalmology dlu..huhu, 'mata amat berharga'..
syukur dgn nikmat 'mata' ni.. open our eyes.. hayati kebesaran Allah~

RubyIsma said...

yup....organ paling penting ialah mata (dr.khairi,2010)....=)

Sakinah said...

Salam,

Buat tak semudah berkata. Tapi kata2 itu pencetus motivasi dan kesannya berbeza kpd setiap individu dan mungkin yg mendengar itu lebih terkesan drpd yg berkata :)

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...