Tuesday, November 23, 2010

Ada Apa Dengan YES 4G?

Salam buat walking blogger, follower, silent readers & so on...=)

Ni cerita pasal YES 4G.
Alahai...yang iklan dalam tv tu. Ade slow motion org senyum tu.
Ade budak senyum sbb dpt masuk U.
Ade nyonya senyum sbb anak nak balik kampung.
Ade pompuan India senyum sbb benarkan anak kawen.
Ade pompuan muda senyum sbb husband maafkan dia.
Ade budak kecik pompuan gigi rongak senyum sbb mak ayah die kate, gigi die akan tumbuh balik.
Hm...ingat dah? =)



Actually, ada apa dgn YES 4G?
Berbaloi kah?
(Seperti iklan berbaloi-baloi celcom)


Baiklah, ini ialah info tentang YES 4G:

  • bagi pengguna tegar Yes 4G kelak, mereka akan menikmati potongan sehingga 30% sekiranya anda menggunakan data sebanyak 4 GB dan ke atas.

  • 2 perantian untuk menghubungkan anda dengan perkhidmatan internet Yes 4G, iaitu YES 4G Go Dongle, dan juga YES 4G Huddle (Mobile Hotspot)

  • dua perantian lagi yang diperlihatkan sebelum ini akan menemui para pengguna pada bulan Disember kelak, iaitu telefon pintar Samsung Buzz yang membawakan fungsi panggilan 4G, serta Yes 4G Zoom, yang berfungsi sebagai router di rumah mahupun di pejabat.


  • Yes 4G ini lebih sesuai untuk para pengguna mudah-alih, yang mana harganya lebih berpatutan berbanding penyedia mudah-alih yang lain.

  • sekiranya anda gemar memuat-turun pelbagai perkara, dan amat aktfi menggunakannya, ianya lebih menarik sekiranya anda menggunakan perkhidmatan internet daripada TM ataupun P1.

  • tapi ada komen yang tidak memberansangkan pasal nie, smpai ada fan page Say No!! To Yes 4G antara kritikan nya, rm 0.09 sen/3mb, jika menonton youtube memerlukan 10 mb, so kena byr sebanyak rm 0.30 hanya untuk menonton youtube...


3 comments:

GreenLava said...

Mahalnya, saya pakai P1 wimax hanya 1 sen untuk 1MB

incik said...

slm..ooh..br fhm iklan tu bile bc entry nih..haha..
dah guna ke?
okey ke?

~Athirah's Aunty~ said...

AA tak guna pun YES 4G...saje duk search psl yes ni...sbb byk sgt kot iklan die dlm tv

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...