Wednesday, November 24, 2010

Siapa Layak Digelar Blogger Tegar


Salam bloggers!

Ramai sungguh suka blogwalking skrg ni ye. Tapi ok je kan, sambil jalan2, kite baca.
At least, boleh tingkatkan ratio penduduk Malaysia yang membaca dalam masa sehari..

Blogger tegar?
Meh kita tgk, anda ada ciri2 blogger tegar tak?

1) Sanggup tahan pergi tandas semata2 nak siapkan entry atau blogwalking.

2) Benda pertama yg dibuat selepas bangun tidur, sebelum gosok gigi ialah bukak laptop, tgk blog, tgk kat bahagian berapa org pengunjung dan komen2 terbaru. Kadang2 terlanjut hingga sarapan atas katil sbb tak mau tinggalkan laptop.

3) Untuk student, masa tengah2 exam, masa duk fikir2 jawapan, boleh terlintas nak update entry ape lepas ni....

4) Lebih banyak bercakap di shoutmix, shoutbox berbanding daripada dunia realiti.

5) Ada yang tertinggal solat sebab asyik sgt duk blogwalking, sampai rasa masa begitu cepat berlalu. (Oho...tak boleh jadi nih)

6) Entry blog melampau-lampau banyaknya. Kalau sebulan ada 30 hari, mungkin entry ada beratus-ratus.

7) Kat mana2 pun berada, mmg try untuk connect internet. Kat kedai kopi ke, KFC ke, spital ke. Ada yang lebih teruk, sanggup hack wifi jiran sbb broadband tak boleh guna, kene potong, tak bayar bil daaa...

8) Masa berblog lagi byk drp masa tgk tv.

9) Setiap contest, mesti masuk. Tak kisah la contest apa2 pun.

10) Setiap apa yang dilihat dan dibuat, mesti teringat kat blog. Contoh, nak makan roti canai, amik gambar dulu. Sbb nak letak dalam blog.








Tegar tak korang semua?




3 comments:

perindu_خلافة said...

huhuhu.. rasanya x smpai tahap tu lagi~ ^_^

~Athirah's Aunty~ said...

AA ade la sikit2...tp ikut time la..hik2

.:wan~nur:. said...

Saye: No 2 dan 3. Hehehe..

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...