Saturday, November 13, 2010

Verona (1)


Peringatan: Ini bukan kisah saya. Ini kisah orang lain yang tiada kaitan antara yang hidup dgn yang mati. Hik2.


Verona, tempat pelancongan yang agak terkenal di Itali.
Terkenal kerana kisah Romeo & Juliet yang ditulis oleh William Shakespeare berasal di sini.


Di sebuah hotel bernama Hotel Maxim

A: Weh, jom gi jejalan.
B: Terus ke? Baru sampai weh...kemas2 dulu.
A: Skrg la weh. Nnt dh maghrib (maksudnya petang) diorg kutip la..
B: Lor..nk kejar bende tu ke...esok2 kan ade lagi. Huh, okla. Jap, 5 minit!


Sampailah mereka di sini.
Juliet's House.
Antara tempat yang menarik di Verona.
Nampak pompuan rambut putih tu?
Dia sedang berdiri di Balcony of Juliet's House.
Nampak tak putih2 kat dinding tu?
Tu la surat2 org2 yg dtg kat sini.
Kebanyakannya datang tulis surat meluahkan perasaan atau bertanya soalan kpd Juliet.
Tapi actually, yang menjawab soalan2 itu ialah Secretaries of Juliet.
Mereka ialah org biasa yang bekerja di situ.
Kira macam kaunselor la.

Kalo kat Malaysia, rakyat Malaysia akan terjah Doktor Cinta kalo ada apa2 prob ttg cinta.
Lebih kurang macam tu la.





B: Weh, tulis la cepat. Panjangnye.
A: Sabo la. Aku nak tulis panjang2, bio diorg sakit mata tgk surat aku.
B: Ko tulis address mane?
A: Maxim la...

Mereka berdua pun menyelit surat tersebut di celah bata.
Ramai memandang.

Nape? Pelik ke???

.....Ikuti sambungannya....

2 comments:

nurezzat said...

menariknya....cepat lah menulis entry seterusnya..
tak sabar nak bace ni..

~Athirah's Aunty~ said...

nk wat cite ni 21 episod...biar mengalahkan cite korea. hik2

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...