Friday, November 12, 2010

Missing Big Baby

kawan2 mama angkat


Seronoknya bercuti!

...Hanya duduk mengadap laptop aja kerjanya...
selain tolong mak kat dapur
dan tgk tv

Tak tahu dah nak post ape dlm blog.
Nak cite psl husband, xde husband.
Nak cite psl anak, lagi la xde anak.
Anak tekak ada la...

Then, bukak external hard disk.
Tgk gambar2 time clinical posting.
Bila tertengok gambar ni, teringat pd BIG BABY.

4kg beratnya.
Montel pipinya.
Berketul2 badannya.

Matanya sgt suci.
Tangisnya sgt kuat.
Minumnya banyak!

Tak sempat 3 jam, big baby dh meraung kelaparan.
Maka, mak angkat (mama) dia ni lah yg kene bg susu.

Mak angkat (mama) bagi guna cup.
Tak guna botol.
Sebab nanti big baby nipple confuse plak.

Big baby masuk NICU sbb pneumonia.
Ramai betul baby kene pneumonia skrg.
Ini semua salah PEROKOK2 di dunia ni!!!


Mama angkat selalu rasa lenguh2 tangan setiap kali bg big baby susu.
Big baby berat sangat.
Nasib baik mama angkat suka big baby.
Mama ngkat suka baby tembam mcm big baby.

Big baby jd tembam mcm ni sbb mak kandung big baby dapat GDM (kencing manis waktu mengandung) masa pregnant kan big baby.

Ape2 hal, Alhamdulillah.
Akhirnya big baby pulang ke pangkuan mama kandung.

Pasti, mama angkat akan selalu merindui big baby.
Mama angkat yakin, big baby mesti dah lupakan mama angkat.

Yang pasti, mama angkat pun dh tak suka pada big baby.
Sebab, sekarang, big baby mungkin bukan baby lagi.

Ingat, mama angkat cuma suka pada big BABY!


2 comments:

Chanana Syaz said...

kekeke.. aduyaiii mama big baby ni..
akak, syaz tahu lagi 1 kerja akak masa cuti ni, akak asik tukar2 header ajek.. hihi.. ni esok lusa gamba apa pulak? :)

~Athirah's Aunty~ said...

hehehe...akk boring la syaz....xdok keje nk buat...hikhik

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...