Thursday, November 11, 2010

Pesan Buat Menantu

Pesanan buat sahabat handai yang akan mendirikan rumah tangga pada Nov dan Dec ini...



Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda

Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya


Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu


(Dengar di sini)

8 comments:

Syafika Jamaludin said...

salam..
suke lagu ni..
tersentuh..
lagu2 Far East best..

~Athirah's Aunty~ said...

betul..saya pun suka lagu ni

Kakak Shakir said...

saya suke juge..hee

~Athirah's Aunty~ said...

bile kakak shakir nak kawen???

dari kelate ke copenhagen said...

lagu baru ke ni?..tak pernah dengar pon

~Athirah's Aunty~ said...

encik imran, ye ni album far east yg latest. tp dh lame dh kot..btw, enjoy dis song yer...awak kan dh kawen..refresh la balik utk pengantin lama..hee

adibah said...

best la kak lagu ni..tp lagu kat blog akk ni pon best jugak...semua sedih2.. erm, akk tgh sedih ke ni?

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad said...

Jazakillah ukhti..

sahabatmu,
tG

Thanks for coming!
Have a read, blogwalk and so on! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...